دکتر پیمان حمیدی گفت: این دستگاه و طرح پژوهشی که نمونه مشابه ندارد در جشنواره بین المللی مخترعین 2013 در کشورسوئیس شرکت کرده و مدال نقره این جشنواره را کسب کرده است. وی در تشریح عملکرد این دستگاه گفت: این دستگاه شامل سنجش پردازشگرمرکزی میکروکنترولر ABR و دو سیم پیچ اولیه و ثانویه و همچنین قطعه نمایشگر است.
استاد رشته عمران دانشگاه آزاد واحد ارومیه افزود: در مرحله نخست اطلاعات اولیه مربوط به میزان میلگرد به کار برده شده درسازه بتنی به پردازشگر مرکزی این دستگاه داده شده و در حافظه این بخش ذخیره می شود.
در بخش بعدی دو سیم پیچ اولیه و ثانویه دو طرفین عضو بتنی که قبلا بتن ریزی شده قرار داده می شود، ولتاژی به سیم پیچ اولیه اعمال می شود این ولتاژ بعد از ورود به داخل اجزای فولادی داخل سازه، ولتاژی را در سیم پیچ ثانویه ایجاد می کند.
سیگنالهای مربوط به ولتاژ سیم پیچ ثانویه در مرحله بعد به واحد پردازشگر ارسال می شود. اگر میزان ولتاژ خارج شده از سیم پیچ ثانویه با اطلاعات اولیه داده شده به واحد پردازشگر مطابقت داشته باشد پیغام مطابقت با کفایت میلگرد داخل سازه در صفحه نمایشگر ظاهر می شود و در صورتی که میزان میلگرد مصرفی مطابق با اطلاعات داده شده نباشد پیغام عدم کفایت میزان میلگرد در صفحه نمایشگر ظاهر می شود.
دکتر حمیدی در مورد مزیت دستگاه ساخته شده در مقایسه با دستگاههای موجود در بازار گفت: دستگاههای موجود در بازار که عمدتا خارجی هستند و با امواج التراسونیک یا ماورای صوت کار کرد میکنندتوانیایی تشخیص میلگردها رابراساس جنس میلگرد ندارن و در صورتی که ماده دیگری غیر از فولاد در بدنه سازه بکار برده شده باشد آن را تشخیص نمی دهد.
این پژوهشگر ارومیه قیمت این دستگاه تشخیص میلگرد با استفاده از امواج الکترمغناطیسی را در صورت تولید انبوه یک پنجم قیمت دستگاههای وارداتی در این زمینه عنوان کرد. رییس دانشگاه ازاد اسلامی ارومیه گفت این طرح به تایید دانشگاه آزاداسلامی واحد ارومیه رسیده است.